2021.11.22 – Херсонська ТПП підписала Угоду про співробітництва з Хатлонською ТПП, Республіка Таджикистан

Президент ХТПП Вікторія Остроумова взяла участь у заході, організованому ТПП України та ТПП Республіки Таджикистан за підтримки дипломатичних установ обох країн та Українсько-таджицької ділової ради. Під час онлайн конференції було підписано угоду про співробітництво з Хатлонською ТПП.

Учасники конференції обговорили найбільш перспективні питання двостороннього торговельно-економічного співробітництва таджицьких та українських компаній, сфери взаємовигідної кооперації та перешкоди. Керівник депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з РТ Денис Маслов підкреслив, що об’єм торгівлі між двома країнами, на жаль, залишається низьким і не відповідає потенціалу, що його мають Україна та Таджикистан.  

До пріоритетних напрямів  у двосторонніх відносинах України з Таджикистаном в економічній сфері належать:

- агропромисловий та продовольчий комплекс (зокрема товари групи «цукор і кондитерські вироби з нього»);

- фармацевтична продукція;

- розвиток транспортних та енергетичних коридорів

- співпраця у галузі освіти та науки.

Хатлонський регіон розташована на південному заході Таджикистана і є однією з трьох областей республіки. Економіка області представлена ​​легкою промисловістю. Тут розвинені бавовноочисне та шкіряно-взуттєве виробництво. Харчова промисловість включає олійну, м'ясну, борошномельну, плодоконсервну галузі. Хімічне виробництво представлено Вахським азотно-туковим заводом. Також є електротехнічне та металообробне виробництво.

На території Хатлонської області є родовища газу, нафти та кам'яної солі. На річці Вахш споруджено каскад гідроелектростанцій. У Хатлонській області практикується зрошуване землеробство. Система меліорації використовує води Вахського та інших каналів. Тут вирощується тонковолокнистий бавовник, із зернових культур обробляють пшеницю, ячмінь, кукурудзу, а також овочі, картопля, кормові. В області розвинене плодівництво, зокрема цитрусівництво. Є виноградники та плантації герані, промислова плантація цукрової тростини.

Тваринництво Хатлонської області є розведення гісарських овець, каракульських овець, великої рогатої худоби, свиней, кіз і молочне скотарство. Практикується розведення шовковичних черв'яків з метою одержання шовку.

Хатлонська область відома також бальнеогрязелікувальною курортною місцевістю Танобчі-Кизилсу.

 

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!