2021.10.13-14 - Участь херсонських підприємств у бізнес-виставці "Схід-Експо 2021" в Києві

Підприємства Херсонщини вперше взяли участь у масштабній виставці «Схід-Експо 2021», яка представляла малий та середній бізнес 4-х областей України: Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської. Виставка та панельні дискусії в Торгово-промисловій палаті України  відбулися в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки ЄС та Посольства США в Україні.

Загалом свою продукцію презентували 70 компаній з чотирьох регіонів України. Експозиція херсонських підприємств викликала жвавий інтерес гостей заходу, зокрема його організаторів - Представництва UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Херсонщину представляли:

· крафтові виробники козиного сиру, в'ялених томатів, шафрану, коньяків та бекмесу;

· виробники сонячної олії, томатної пасти та консервованої продукції;

· компанії, які працюють в галузі туризму і виробляють сувенірну продукцію;

· виробники органічних добрив та дезінфікуючих засобів.

Програма виставки також включала панельні дискусії, В2В переговори, презентацію маркетплейсу для підприємців півдня України та фільмів проєкту «Великі історії малого бізнесу».  Заступник ХОДА Микола Якименко представив Херсонщину на сесії "Стратегії розвитку та бізнес-можливості регіонів". 

Президент ТППУ Геннадій Чижиков, представники регіональних Палат та бізнес-асоціацій говорили про розвиток МСП та бізнес-об’єднань в Україні, становлення ділового середовища та готовність українських підприємців до спільної роботи з відстоювання власних інтересів та потреб. Голови профільних асоціацій (меблевиків, птаховиробників), громадських організацій, Асоціації приватних роботодавців Харкова зазначили, що, на жаль, об’єднуватися український бізнес заставляє лише серйозна проблема, яка змушує підприємців шукати спільних рішень.

Президент ТППУ Г.Чижиков підкреслив, що «лише об’єднуючись, бізнес може бігти на дальні дистанції». А українським бізнесменам слід активніше використовувати потужний канал комунікації бізнесу до влади, яким є Палата.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!