2021.06.02 – Зустріч активу членів Херсонської ТПП з мером Ігорем Колихаєвим

Продовжуючи багаторічну співпрацю з органами місцевого самоврядування в інтересах розвитку підприємництва міста Херсона, Херсонська ТПП виступає, в тому числі, і як платформа для ефективного діалогу бізнесу та влади. Серед наших пріоритетних завдань – визначення напрямків такого стратегічного партнерства та пошук ресурсів взаємодії.

02 червня 2021 р. в палаті відбулася зустріч активу членів Херсонської ТПП з Херсонським міським головою Ігорем Колихаєвим. Предметом зустрічі стало обговорення стратегії співпраці між мерією, бізнесом і громадськістю, модернізації життєзабезпечення міста, залучення фахівців відповідних галузей в реалізацію планів розвитку Херсона.

Як зазначив Ігор Колихаєв, мерія наразі активно працює над наступними питаннями:

1)     співпраця з банками та обмін досвідом з колегами з інших регіонів для залучення інвестицій у місто;

2)     впорядкування діяльності ринків та вантажних перевезень в межах міста;

3)     будівництво сучасного сміттєпереробного заводу;

4)     ефективна робота комунальних служб;

5)     розвиток муніципального транспорту (автобусів, електробусів), річкових перевезень в межах міста;

6)     ініціатива «безпечне місто»: встановлення / заміна на енергоефективні ламп у 12 тис. вуличних ліхтарів, встановлення додаткових вуличних відеокамер;

7)     розбудова і модернізація парків як центрів дозвілля для містян і туристів;

8)     якісне харчування у школах та дитсадочках;

9)     реставрація історичних будівель,

10) сприяння проєктам енергоефективної модернізації житлових будівель, які перебувають у власності ОСББ.

Бізнесмени – члени Херсонської ТПП отримали від мера докладні відповіді на свої питання щодо поточної ситуації та планів розвитку систем життєдіяльності Херсона, а також презентували власні проєкти та пропозиції, які можуть принести користь місту і його мешканцям. Так, директор ТОВ «ГК «Теплотехніка» Олександр Скороход розповів про програму «Енергодім», яку компанія реалізує для зниження енерговитрат багатоповерхових житлових будинків у різних містах України. А головний бухгалтер ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп» Ольга Лобунченко презентувала дуже цікаву ініціативу з контр-аварійної підготовки для автомобілістів – як досвідчених, так і початківців.

Також на зібранні були присутні урбаністи, які запропонували міському голові свою участь у розробці та реалізації цікавих для Херсона проєктів. Ігор Колихаєв запросив їх на засідання робочої групи з розробки архітектурних та містобудівних програм, яке відбудеться вже днями.

Приємно відзначити, що мер справді бачить проблеми міста та з ентузіазмом шукає ефективні шляхи їх подолання, має стратегічне бачення, дослухається до думки містян та фахівців та відкритий до конструктивного, предметного спілкування.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!