2020.11.26 Відбулась онлайн конференція «Торговельно-економічне співробітництво: Україна- Бразилія»

Херсонська ТПП стала учасником онлайн зустрічі "Торговельно-економічне співробітництво: УКРАЇНА-БРАЗИЛІЯ", ініційованої ТПП України за підтримки дипломатичних корпусів обох країн.

В діловій і водночас теплій атмосфері учасники обговорили стан двостороннього економічного співробітництва, інструменти поглиблення партнерства, сфери взаємовигідної кооперації.  

Як Україна для Бразилії, так і Бразилія для нас є надзвичайно цікавим і перспективним партнером. Сьогодні у Федеративній Республіці мешкає 500 тисяч українців. Вона є найбільшою у Латинській Америці, так само як Україна – в Європі. Ринки країн є взаємокомплементарними. Але слід долати стереотипи: кава, тютюн, туризм – далеко не все, чим може бути цікава Бразилія. Латиноамериканські партнери готові поглибити кооперацію в авіаційній галузі,  новітніх технологіях, модернізації залізничної інфраструктури та портів.            

Україна може додати по палітри експорту свою екологічну продукцію, соняшникове масло, добрива. Збільшити поставки борошно-круп’яних виробів, косметики та медпрепаратів, зокрема інсуліну. Поглибити кооперацію в ракетобудуванні, ядерній енергетиці, військово- оборонній сфері.

На зустрічі бразильські та українськи компанії представили свій потенціал. Всі учасники відзначили, що за сприятливих умов, є необхідність у відновленні бізнес місій та В2В зустрічей оффлайн.       

Між Україною та Бразилією з 1996 р. діє Угода про торговельно-економічне співробітництво. Уряди обох країн сприяють його розвитку, і готові й надалі плідно співпрацювати з метою наповнення українсько-бразильських відносин новим змістом.         

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!