2019.06.05 В Херсонській ТПП пройшла зустріч жінок-підприємниць в рамках співробітництва Палати з канадсько-українським проектом CUTIS

З якими труднощами стикаються жінки, які пішли в бізнес. Які видимі та невидимі бар’єри мають подолати. Як гендерні стереотипи та очікування суспільства допомагають або, навпаки, ускладнюють шлях жінки до успіху в бізнесі. Такі питання обговорювали сьогодні в Херсонській ТПП під час інформаційного заходу "Розширення економічних можливостей жінок» в рамках співпраці з Канадсько-українським проектом з підтримки торгівлі та інвестицій CUTIS.

Експертка проекту Віра Поровська представила результати гендерного аналізу викликів у експортній діяльності для українських мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП):

- Який відсоток таких підприємств очолюється жінками;

- Які існують експортні бар’єри;

- Яка частка очолюваних жінками ММСП є членами профільних бізнес-асоціацій або інших професійних об’єднань;

- Які чинники впливають на службове просування жінок і що таке подвійне навантаження.

Це тільки частка того, що висвітлює проведений протягом року аналіз.
А далі – історії успіху. Ми пам’ятаємо з дитинства, що найкращий шлях чомусь навчитись, – це наслідування позитивних прикладів. Своїми роздумами щодо започаткування власного бізнесу та освоєння нових ринків поділилася Вікторія Гавренкова, співзасновник підприємств, що експортують соняшникову олію в більш ніж 44 країни світу, в тому числі і Канаду. Марина Ніколаєва, співвласниця та директор компанії, яка виготовляє яхти та вишукані дерев’яні меблі, розповіла про власний досвід подолання подвійного навантаження, делегування та розподілу обов’язків та постійного саморозвитку.

А в другій частині заходу учасниці отримали чудову нагоду покращити свої навички ведення переговорів та збільшення продажів – Віра Поровська, експертка з гендерних питань CUTIS провела невеличкий, але дуже продуктивний майстер-клас.

Гендерна програма проекту CUTIS працюватиме в Херсоні та ще 4 регіонах України протягом двох років. На нас чекають ще цікаві зустрічі для жінок-підприємниць, менторська програма та можливість ознайомитися з результатами аналізу за галузями.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!