2019.03.28-29 В Києві відбулась Практична конференція «Стратегічна Disruption-сесія «Четверта промислова революція – невідворотна реальність» в рамках Програми “Fit for Partnership with Germany”

Цього разу Практична конференція Партнерських Платформ, - вже ставший традиційним захід проекту, який об’єднує партнерів і випускників Програми, - проходила 28-29 березня в Києві.

Стратегічна Disruption – сесія «Четверта промислова революція: невідворотна реальність” - повністю підтвердила свою практичність цікавими екстрим-кейсами, квест-презентаціями, футурологічними діловими іграми та нетворкінговими сесіями, результати обговорення яких були не менш цікавими і несподіваними за набуті практично знання. Мова йшла про дигіталізацію підприємств та виробництва (Digital factory, Smart Manufacturing), розробку та впровадження андроїдів, автоматизацію, смарт фармінг, інтернет речей та послуг, комунікації та зв'язок, ін.

Нестандартний підхід до вирішення завдань конференції та багаторічний досвід експертів Проекту дав можливість всім учасникам протягом лише одного дня зануритись в світ Четвертої промислової революції, зрозуміти, чи готові ми жити в світі “Industry 4.0”, ознайомитись з новими бізнес-моделями для МСП в с/г та промисловому секторах, які розробляють сьогодні відомі світові бренди: наприклад «розумні іригаційні системи» Smart irrigation, які настроюють графіки поливу і часи роботи автоматично для задоволення конкретних вимог ландшафту, або Smart garden, «розумний сад», що самостійно вирощує рослини з мінімальним втручанням людини. Прикладом повної автоматизації оснащень є Порт Яншань в Китаї: за три роки там побудовано безпрецедентний найбільшій автоматизований термінал у світі, який складає 2,35 км загальної площі.

До речі, Німеччина у свою стратегію розвитку на наступне десятиріччя разом із впроважденням “Industry 4.0” для виробничої модернізації також додала створення єдиного цифрового агентства передового досвіду та головне – цифрову освіту на всіх етапах життя.

Стає зрозумілим що кожного дня на чергу людському розуму приходить новий – кібернетичний. По закінченні конференції кожен учасник замислився над словами Чарльза Кеттерінга, які відкривали захід: “Мені цікаво майбутнє, бо я збираюсь провести там решту життя». Не тільки бізнес, а людство взагалі сьогодні розуміє, що речі, які ще століття тому вважались фантастичними та неосяжними для розуму людини взагалі, тепер є невідворотною реальністю, і питання постає в тому, як її зустріти так, щоб виграло і людство, і технічний світ поруч.

Додатково повідомляємо, що наразі триває набір до української групи учасників Програми в форматі “Industry 4.0”, які відвідають Німеччину в II половині 2019 р. 

Що ви отримаєте, ставши учасником Програми?

ВІДВІДУВАННЯ підприємств вашого профілю,

ОСОБИСТИЙ КОНТАКТ з німецьким партнером,

знайомство із СУЧАСНИМ ОБЛАДНАННЯМ та технологіями,

участь у ВИСТАВКАХ на території ФРН,

НАВЧАННЯ протягом тематичних тренінгів.

Чекаємо вас!  

Центр міжнародного співробітництва ХТПП

Олена Сагайдачна - тел./ф.: 0552 32 52 38, м. +38 067 552 2441

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ксенія Карпенкова -  тел./ф.: 0552 32 52 38, м.+38 067 552 3460

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!