2019.01.23 - участь Херсонської ТПП у майстерні «Жіноче підприємництво: виклики, інструменти підтримки та представництво інтересів»

Майданчиком для обміну досвідом та комунікації німецьких та українських підприємниць стала Київська торгово-промислова палата.

Евелін де Ґрюте, керівник Департаменту преси та зв'язків з громадськістю Асоціації підприємниць Німеччини (VdU) поділилась досвідом роботи спілки жінок-підприємниць Німеччини. Завдяки членству в глобальному об'єднанні FCEM (Les Femmes Chefs d'Entreprises Mondiales, Всесвітня асоціація жінок підприємців) VdU контактує з діловими жінками в більш ніж 120 країнах світу.

Учасниці майстерні – представники Херсонської, Київської, Івано-Франківської, Чернігівської, Одеської, Донецької, Волинської торгово-промислових палат, а також члени комітетів жінок-підприємниць, ознайомилися з німецьким досвідом побудови об'єднання, методами роботи такої структури, способами представлення та захисту інтересів жінок-підприємниць  у політиці та економіці, обговорили можливості співпраці українських та німецьких підприємниць тощо.

Представники регіональних палат України, які опікуються координацією роботи жіночих комітетів, поділилися з німецькими гостями своїми досягненнями.

Жіночий бізнес в Україні сьогодні має багато спільного з німецьким, хоча б в тому, що в Німеччині він почав активно розвиватися, коли в країні спостерігалася досить складна економічна ситуація. Безперечно, українські жінки дієздатні, вони хочуть самореалізації, готові діяти і тому потребують підтримки Палат.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!