2018.07.27 – У Херсоні відкрито Почесне консульство Республіки Корея

27 липня під час зустрічі керівництва Херсонської області з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея в Україні паном Лі Янг-Гу та Консулом Посольства Республіки Корея паном Шин Кю Хо було оголошено, що Почесне консульство Республіки Корея базуватиметься у Херсоні. 

Серед присутніх на заході були голова Херсонської облдержадміністрації разом із заступниками, радник відділу прийому офіційних делегацій департаменту державного протоколу МЗС Сергій Гуменюк, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, генеральний директор компанії «Віндкрафт Україна», Почесний консул Королівства Швеції в м.Каховка Карл Стурен, Президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова. 

У рамках засідання було представлено Почесного консула Республіки Корея у м.Херсон – Миколу Баграєва. 

За словами пана Баграєва, метою почесного консульства буде налагодження ділових, культурних та туристичних зв’язків, комунікації для бізнесу, залучення інвестицій. Компетенція Консульства поширюється не тільки на Херсонську область, але й на Дніпропетровську та Запорізьку. 

Протягом останнього часу зовнішньоторговельні відносини Херсонської області з Республікою Корея мають позитивну тенденцію. Між обома країнами укладено 47 нормативно-правових актів як міжурядового, так і міжрегіонального та міжвідомчого рівнів. Як наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу,  корейська сторона готова запропонувати багато перспективних проектів для співробітництва, зокрема у сільськогосподарській сфері. 

Після офіційної частини усі присутні взяли участь у відкритті Почесного консульства Республіки Корея у Херсонській, Дніпропетровській та Запорізьких областях. Працюватиме Консульство за адресою: м. Херсон, вул. Лютеранська,27, оф.401. 

За матеріалами Херсонської ОДА

(переход по ссылке http://khoda.gov.ua/pochesne-konsulstvo-respublіki-koreja-bazuvatimetsja-u-hersonі)

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!