2018.06.22 Відбулось засідання наглядової ради проекту Міжнародного торгового центру (ITC) в Україні

Херсонська ТПП тісно співпрацює з проектом Міжнародного торгового центру (ITC) вже два роки. Спільними зусиллями було проведено різні виставки, семінари т а тренінги.

22 червня 2018 року у Херсонській торгово-промисловій палаті відбулося засідання наглядової ради проекту Міжнародного торгового центру (ITC) в Україні «Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості».

У засіданні наглядової ради взяв участь представник донора – перший секретар Посольства Швеції в Україні Даніель Грунвіус. На захід завітав керівник напряму бізнес-можливостей Офісу з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України Марія Шевчук, президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова, керівник Центру міжнародного співробітництва Лариса Пономаренко,  заступник директора департаменту агропромислового  розвитку Херсонської ОДА Андрій Неделько.

Зі сторони проекту ITC у заході взяли участь регіональний радник з питань торгівлі відділу Східної Європи та Центральної Азії Армен Заргарян, національний менеджер проекту Олена Коломойцева.

Серед учасників проекту зі сторони виробників і переробників плодоовочевої продукції були представники компаній «Роздольне», «Наш продукт», «Енограй», «Владам», «Євросервісгруп», «Плодоовочевий комбінат «Херсон».

Засідання наглядової ради було присвячене обговоренню результатів діяльності за попередній період та планів на 2018 і 2019 роки.

Протягом минулого року було організовано і проведено велику кількість заходів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності українських малих і середніх підприємств. Серед них: тренінг з участі у виставках та взаємодії з іноземними покупцями (FruitLogistica, Gulfood, PolAgra), тренінг «Інструменти ITC для аналізу ринків», тренінг «Обчислення вартості товару та ціноутворення при експортних операціях», навчання вимогам стандарту Global GAP, тренінг «Брендінг і формування цінності для клієнта», індивідуальні консультації для партнерів проекту.

Говорячи про плани на 2018 рік, Олена Коломойцева зазначила, що консультанти проекту ITC готують підприємців до участі у виставках SIAL, China International Import Expo, «АГРОПОРТ Південь Херсон». Крім того, готуються нові тренінги для виробників і переробників плодоовочевої галузі. Вони будуть присвячені оптимізації клієнтського сервісу, написанню бізнес-планів, визначенню та управлінню продуктивністю, особливостям експорту до Франції (в рамках підготовки до виставки SIAL), а також важливості створення бізнес-стратегій та іншим темам. Консультанти також продовжать підтримку пілотних підприємств у впровадженні систем якості за стандартами Global GAP і HACCP.

Під час засідання наглядової ради підприємці висловлювали свої побажання щодо участі у міжнародних торгових виставках, участі у навчальних програмах. Також учасники заходу обговорили можливості участі у проектах міжнародної технічної підтримки, стандартизації продукції, напрямки експорту та подальшу співпрацю.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!