2017.10.10-11 Херсонська ТПП та представники бізнесу відзначені сертифікатами про успішне завершення тренінгової програми USAID для експортерів

Представники Херсонської ТПП, а також представники підприємства Херсонської області відвідали заключну конференцію програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» «Розвиваємо МСП – будуємо майбутнє», яка відбулась 10-11 жовтня 2017 року в м. Києві.

 

Під час конференції були представлені результати роботи Програми в сфері регуляторної політики, розробки регіональних стратегій, збільшення експортного потенціалу малого та середнього підприємництва. Учасники мали можливість подискутувати з представниками Уряду України, місцевої влади пілотних регіонів: Херсонського, Львівського, Тернопільського, Київського та Вінницького, а також з директором самої Програми USAID LEV.

В роботі панельних дискусій доповідачами виступали: Ксенія Ляпіна – Голова Державної регуляторної служби України, Геннадій Чижиков – Президент ТПП України, Віктор Лях – Президент МБО «Фонд Східна Європа», Альгірдас Шемета – Бізнес-омбудсмен України, Рада бізнес-омбудсмена, а також Сюзан Косінскі Фрітц – Директор Регіональної місії USAID в Україні.

 

Програма USAID надала величезний багаж знань, якими спеціалісти Херсонської ТПП раді будуть поділитися з підприємцями області. Адже для покращення роботи МСП потрібно пройти через перешкоди, які заважають їх росту, а саме: низький попит, нестабільна політична ситуація, високі ставки податків, інфляція, корупція, високий регуляторний тиск. Незважаючи на це, за результатами опитування 2016 року значення центрального індексу дослідження – індексу ділового клімату – збільшився на п’ять пунктів порівняно з 2015 роком, що веде до залучення інвестицій, створенню нових проектів та робочих місць.

Держава в непростих умовах сьогодення робить ставку на мале та середнє підприємництво, в усіх розвинених економіках – це одна з ключових основ. Кожен доповідач намагався донести до учасників те, що не потрібного чогось чекати, потрібно починати робити: йти вперед з конкретними цілями, підвищувати свій рівень кваліфікації та найголовніше – довіряти державній політиці, адже держава – це наш головний партнер.     

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!