2017.10.13 – Зміни у системі дозвільних процедур, пов’язаних із експортом соняшникового шроту, бурякового жому та замороженої яловичини з України до КНР

15 вересня 2017 року Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину КНР (AQSIQ) та Мінагрополітики України підписано протоколи  санітарних  та  фітосанітарних  вимог  щодо  експорту соняшникового шроту та бурякового жому з України до Китайської Народної Республіки, що дозволяє розпочати поставки цієї продукції з України до Китаю.

Право на цей експорт мають виключно обстежені та затверджені українською стороною підприємства, які, до того ж, будуть зареєстровані AQSIQ після здійснення відповідного інспектування або аудиту китайською стороною.

Для проходження вказаної процедури затвердження потенційні українські компанії-експортери в першу чергу мають звернутися до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою отримання необхідних дозвільних документів.

Аналогійний алгоритм дій застосовується і до українських суб’єктів господарювання, що мають наміри здійснювати постачання замороженої яловичини до КНР у відповідності до протоколу, укладеного між AQSIQ та Держпродспоживслужбою України у травні 2017 року.

За інформацією Посольства України у КНР

Довідково: Підприємства, зареєстровані в м. Херсон та Херсонській області, можуть звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!