2017.10.11 - Нідерландсько-Український форум з виробництва та переробки овочів, фруктів та ягід

11 жовтня 2017 р. у місті Нова Каховка пройшов Нідерландсько-Український форум, присвячений  питанням виробництва та переробки овочів, фруктів і ягід.

 

Для голландських компаній співпраця із аграріями та переробними компаніями Херсонська область становить великий інтерес. Як зазначила Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні пані Каролін Спаанс, основний акцент голландсько-українського партнерства - це створення додаткової вартості української агропродукції через впровадження інновацій, а також обмін досвідом для сприяння виходу вітчизняних виробників на світові ринки.

 

Окрім пані Спаанс, у пленарній частині форуму виступили також заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Паливода та заступник директора Департаменту Маргарита Степанова, віце-президент Херсонської ТПП Сергій Кочерженко, проректор Херсонського державного аграрного університету Олександр Аверчев. Херсонщина має чудовий потенціал для  того, щоб наповнювати не лише внутрішній, але й численні зовнішні ринки смачними та якісними продуктами. Херсонський бренд заслуговує впізнаваності та визнання. На досягнення цієї мети спрямовані спільні зусилля ХОДА, торгово-промислової палати, вітчизняних науковців та дослідників, представників міжнародних організацій і, звичайно ж, самих виробників.

 

Представники голландських і українських компаній підготували дуже цікаві та змістовні презентації щодо загальних тенденцій світового ринку ягід та фруктів, потенціалу України та зокрема Херсонщини в цій галузі, оптимізації виробничого циклу та ефективного використання ресурсів, сучасних технологій у виробництві та зберіганні ягід, фруктів та овочів.

 

Варто пам’ятати, що експортний товар має відповідати не лише високим вимогам до якості, але й потребам та споживацьким звичкам кінцевих покупців. Це стосується як асортименту (наприклад, в Китаї є попит на полуницю та лохину, але не на малину чи смородину), так і зовнішнього вигляду, способу подачі (нарізаний або цілий) та фасування (велика упаковка чи мала, монопродукт чи суміш). На думку доповідачів форуму, саме впровадження новітніх технологій вирощування, зберігання та переробки української агропродукції є ключем до успішного експорту, адже дозволяє налаштовувати виробництво під конкретний, цільовий ринок і пропонувати вже не сировину, а готовий конкурентоздатний продукт.

 

МІЖНАРОДНИЙ ЕКОФОРУМ

ЧИСТЕ ВИРОБНИЦТВО

Анонси

2018.03.21 – 2017.08.01

Безкоштовна виставкова площа в Ірані  для українських підприємств

 

2017

Програма стажування у ФРН для управлінських кадрів Херсона

 

2017.12.11-13

НАВЧАННЯ ТА  ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФКАЦІЇ СПЕЦІАЛІСТІВ У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ (ДЕРЖАВНИХ) ЗАКУПІВЕЛЬ

 

2017.12.12

Міжнародна конференція «Innovation in Agrofood and Logistics»

 

2017.12.12

Конференцiя  «Innovation in Agrofood  and Logistics»  (м.Роттердам, Нiдерланди)

 

2017.12.15

Конференцiя  «Нова індустріалізація: виклики, можливості та перспективи для України»  (м.Київ) 

 

2018.01.29-31

НАВЧАННЯ ТА  ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФКАЦІЇ СПЕЦІАЛІСТІВ У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ (ДЕРЖАВНИХ) ЗАКУПІВЕЛЬ

 

2018.02.06-10

Друга міжнародна торгівельна виставка (в Кувейті)

 

2018.02.22-24

7-й Економічний саміт на тему «Прогресивний розвиток МСБ»

 

2018.03.10-12

Міжнародна ярмарка-виставка «FOODEXPO Greece» (м.Афіни, Греція)

 

2018.03.27-29

Виставка нафтогазового обладнання СІРРЕ  (м.Пекін, КНР)

 

2018.06.27-29

14-а Міжнародна виставка «INDO WATER EXPO & FORUM 2018». Водопостачання, стічні води та промислова переробка

 

Виставки в Україні