2017.10.11 - Нідерландсько-Український форум з виробництва та переробки овочів, фруктів та ягід

11 жовтня 2017 р. у місті Нова Каховка пройшов Нідерландсько-Український форум, присвячений  питанням виробництва та переробки овочів, фруктів і ягід.

 

Для голландських компаній співпраця із аграріями та переробними компаніями Херсонська область становить великий інтерес. Як зазначила Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні пані Каролін Спаанс, основний акцент голландсько-українського партнерства - це створення додаткової вартості української агропродукції через впровадження інновацій, а також обмін досвідом для сприяння виходу вітчизняних виробників на світові ринки.

 

Окрім пані Спаанс, у пленарній частині форуму виступили також заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Паливода та заступник директора Департаменту Маргарита Степанова, віце-президент Херсонської ТПП Сергій Кочерженко, проректор Херсонського державного аграрного університету Олександр Аверчев. Херсонщина має чудовий потенціал для  того, щоб наповнювати не лише внутрішній, але й численні зовнішні ринки смачними та якісними продуктами. Херсонський бренд заслуговує впізнаваності та визнання. На досягнення цієї мети спрямовані спільні зусилля ХОДА, торгово-промислової палати, вітчизняних науковців та дослідників, представників міжнародних організацій і, звичайно ж, самих виробників.

 

Представники голландських і українських компаній підготували дуже цікаві та змістовні презентації щодо загальних тенденцій світового ринку ягід та фруктів, потенціалу України та зокрема Херсонщини в цій галузі, оптимізації виробничого циклу та ефективного використання ресурсів, сучасних технологій у виробництві та зберіганні ягід, фруктів та овочів.

 

Варто пам’ятати, що експортний товар має відповідати не лише високим вимогам до якості, але й потребам та споживацьким звичкам кінцевих покупців. Це стосується як асортименту (наприклад, в Китаї є попит на полуницю та лохину, але не на малину чи смородину), так і зовнішнього вигляду, способу подачі (нарізаний або цілий) та фасування (велика упаковка чи мала, монопродукт чи суміш). На думку доповідачів форуму, саме впровадження новітніх технологій вирощування, зберігання та переробки української агропродукції є ключем до успішного експорту, адже дозволяє налаштовувати виробництво під конкретний, цільовий ринок і пропонувати вже не сировину, а готовий конкурентоздатний продукт.

 

Анонси

2018

Програма стажування у ФРН для управлінських кадрів Херсона

 

2018

План проведення засідань комітетів підприємців при ТПП України в першому півріччі 2018 р.

 

2018.06.07

Українсько-Індійський бізнес-форум

 

2018.06.19

Міжнародний форум «Кібербезпека – захисти свій бізнес»

 

2018.06.24-29

Ділова місія українських підприємців до Франції

 

2018.06.25-26

НАВЧАННЯ ТА  ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФКАЦІЇ СПЕЦІАЛІСТІВ У СФЕРІ ПУБЛІЧНИХ (ДЕРЖАВНИХ) ЗАКУПІВЕЛЬ

 

2018.06.26

Національний форум розвитку МСБ 2018

 

2018.06.27-29

ІІІ Міжнародна спеціалізована виставка тваринництва та птахівництва AGRIANIMALS.KZ-2018

 

2018.06.27-29

14-а Міжнародна виставка «INDO WATER EXPO & FORUM 2018». Водопостачання, стічні води та промислова переробка

 

2018.06.29-02.07

25-а Міжнародна сільськогосподарська виставка Iran Expo 2018

 

2018.08.17-20

XXVII Міжнародна сільськогосподарська виставка «ФАРМЕР-ЕКСПО»

 

2018.09.26-28

Міжнародний Чорноморський Транспортний Форум 2018 «TRANS EXPO ODESSA 2018»

 

2018.09.26-29

VI Міжнародна агропромислова виставка «АгроЕкспо-2018»

 

2018.10-11

Перший форум Білорусі та України у м. Гомелі

 

2018.10.22-26

Всесвітній інвестиційний форум

 

2018.11.06-08

ХІ Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика-2018»

 

Виставки в Україні