2017.09.07 – Відбувся семінар "Трансфертне ціноутворення: готуємося до подачі звітності по контрольованим операціям"

07 вересня 2017 року в конференц-залі Херсонської ТПП для платників податків Херсонщини відбувся семінар з питань трансфертного ціноутворення. Організаторами заходу виступили Палата та Головне управління ДФС у Херсонській області. В якості спікерів ХТПП запросила експертів Міжнародного правового центру EUCON: аудитора, партнера, керівника практики ТЦУ Ларису Врублевську і адвоката, заступника керівника практики Володимира Бевзу.

Начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим привітав учасників семінару – головних бухгалтерів, юристів провідних підприємств області, звернувши увагу на важливості ознайомлення з останніми новаціями у сфері трансфертного ціноутворення і побажав усім плідної роботи. 

Спікери розповіли учасникам про практичні аспекти підготовки звітності та документації по ТЦ за 2016 рік, детально зупинившись на нюансах заповнення кожної форми звітності. Були розглянуті зміни в законодавстві з трансфертного ціноутворення 2017 року, а саме: критерії контрольованих операцій, обґрунтування цін за форвардними та ф'ючерсними контрактами. Експерти порадили учасникам вести та зберігати документацію щодо трансфертного ціноутворення, адже це дозволить самостійно виявляти ризики, вчасно та правильно регулювати й перевіряти свої бізнес-процеси. Окремо було розглянуто питання щодо штрафних санкцій у сфері трансфертного ціноутворення.

Начальник відділу перевірок трансфертного ціноутворення управління аудиту ГУ ДФС у Херсонській області Інна Серебрякова зупинилася на практиці проведення податкових перевірок контрольованих операцій, розповіла про основні підстави, етапи організації проведення перевірок із питань повноти нарахування та сплати податків під час здійснення контрольованих операцій тощо. 

Учасники семінару отримали відповіді на свої запитання, які можна було поставити в ході семінару спікерам, і безпосередньо під час особистого спілкування.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!