2017.05.30-31 – Семінар-тренінг з сертифікації GlobalG.A.P. «Сучасна система безпеки харчових продуктів»

 

30-31 травня в Херсонській ТПП відбувся семінар-тренінг з сертифікації GlobalG.A.P. для фермерів «Сучасна система безпеки харчових продуктів».

Учасниками тренінгу, який проходив у межах проекту Міжнародного торгового центру (ІТС) «Україна: Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки й включення їх у ланцюжки доданої вартості», стали виробники Херсонської та Миколаївської областей, консультанти проекту ІТС та фахівці Торгово-промислової палати. Зазначений проект фінансується Посольством Швеції в Україні, триватиме до 2019 року та реалізується Міжнародним торговим центром у співпраці з національними партнерами.

Тренер Ігор Чечітко, експерт із підготовки до сертифікації GlobalG.A.P., презентував систему стандартів, пояснив, як виробники первинної сільгосппродукції мають готуватися до аудиту, на що обов’язково варто звернути увагу, й які переваги вони зможуть отримати завдяки такій сертифікації. Та, найголовніше, він переконав фермерів, що GlobalG.A.P. – це можливість стабільного збуту вироблюваної продукції на внутрішньому ринку через торгові мережі та шанс вийти на ринки інших країн, зокрема, ЄС, адже, у переважної більшості європейських супермаркетів відповідність вимогам цього стандарту є ключовою при виборі постачальників. До речі, мережа супермаркетів Метро Кеш енд Кері (підрозділ METRO Group), мережа Billa та МакДональдз Юкрейн Лтд. уже також є членами GlobalG.A.P.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!