2022.01.20 Публічна презентація естонсько-українського Проєкту UArt’n’Business

В сучасному світі перевагу мають креативні компанії та економіки, тобто – результат успішного втілення цікавих ідей. Між творчістю і бізнесом – тонкий баланс. Гармонійне єднання двох таких різних світів і стало основою естонсько-українського Проєкту UArt’n’Business, перша презентація якого пройшла 20 січня в Арт-просторі FREEDOM.

UArt’n’Business – це спільний проєкт Тартуського Центру креативних індустрій (Естонія) та Херсонської ТПП, який фінансується з Програми розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги МЗС Естонії і триватиме два роки (до листопада 2023 р.)

Його мета – допомогти українським МСП та підприємцям креативних галузей, митцям, майстрам, дизайнерам, стартаперам покращити навички з інтернет-маркетингу та онлайн-продажів, вивести бізнес на міжнародний рівень. Це проєкт для тих, хто прагне побудувати міцну бізнес-основу для реалізації креативних ідей, поєднати творче самовираження та фінансову грамотність.

Естонія – один з європейських лідерів з цифрової трансформації, розвитку освіти і підприємництва. Співпраця між нашими країнами ведеться на найвищих рівнях. До презентації Проєкту долучилися дипломати: Радник з економічних та політичних питань Посольства Естонії в Україні Вагур Соосаар та Перший секретар Посольства України в Естонії Леонід Третяк.

Взяли слово й офіційні особи міст – заступник міського голови Тарту з питань підприємництва, туризму та розвитку міста Раймонд Тамм та начальник Управління культури Херсонської міської ради Світлана Думинська. Проєкт UArt’n’Business дає широкі можливості для розвитку культурних і освітніх зв’язків та зміцнення співпраці між містами, адже передбачає обмін бізнес-делегаціями. Цікаво, що місто Тарту фігурує й в історії Херсонського  державного університету. Про це та про зв’язки закладів освіти Херсонщини та Прибалтики розповіла учасникам зустрічі директор Державного архіву Херсонської області Ірина Лопушинська.

Проєкт презентували партнери Проєкту – керівник Тартуського ЦКІ Кюллі Хансен та спеціаліст Херсонської ТПП, керівник української команди Проєкту Ксенія Карпенкова. Вже наступного тижня відбудеться перша з запланованих Проєктом бізнес-місій до Естонії. А в березні почнеться серія онлайн-курсів з маркетингу і позиціонування бренду в соцмережах (Facebook, Instagram, LinkedIn) та міжнародних торгових майданчиках (Etsy, Amazon).

Лекторами стануть естонські експерти-практики міжнародного рівня. Курси англомовні (без перекладу), приєднатися можна з будь-якого регіону України. Посилання на попередню реєстрацію  – у першому коментарі. Приєднуйтеся!

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!