2021.04.13 – В Херсоні презентували аналітику стану плодоовочевої галузі Півдня України

13 квітня у Херсонській ТПП презентували аналітичний звіт щодо ситуації у сфері виробництва та переробки овочів і фруктів в Україні, підготовлений Проєктом Міжнародного Торгового Центру (ITC).

У звіті враховані результати анкетування, яке у жовтні 2020 року проводила серед херсонських фермерів та переробників  Херсонська ТПП як регіональний партнер Проєкту ITC. Окрім Херсонської області, аналогічні опитування проводилися в Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській та Вінницькій областях. Таким чином, звіт підсумовує дослідження у шести областях, де працює Проєкт ITC.

Менеджер Проєкту ІТС Альона Коломойцева та консультант Олексій Єрохін презентували ключові дані, отримані від виробників і переробників та висновки, які експерти зробили на основі цих даних. Результати дослідження розкривають зміни, які відбулися в галузі за останні 4 роки: досягнення та спроможності наших підприємств та проблеми й труднощі, що виникають.

Незважаючи на те, що дослідженням охоплено лише частину України, аналітика за його результатами буде цікавою й іншим областям. Адже практичні проблеми вирощування, переробки та експорту фруктів/овочів/ягід в різних регіонах – схожі. Як зазначають експерти, дуже важливо допомогти виробникам та переробникам побачити ситуацію в галузі «очами партнера», зміцнити рівень довіри та кооперації. Окреме актуальне питання – внутрішня стратегія кожного підприємства, обов’язкове підвищення кваліфікації персоналу.

Херсонська торгово-промислова палата ще раз дякує всім аграріям та переробникам Херсонщини, які взяли участь в анкетуванні Проєкту ITC! З повною версією звіту можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/2viwdI1.


Довідка:

Проєкт ITC (International Trade Centre) «Сприяння виходу МСП плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» впроваджується в Україні з 2016 року, допомагаючи бізнесу розібратися у вимогах зовнішніх ринків, брати участь у міжнародних виставках та виводити продукцію на цільові ринки (зокрема ЄС).

Проєкт фінансується Урядом Швеції та реалізується Міжнародним торговим центром у тісній співпраці з національними партнерами проекту (перш за все регіональними ТПП) у шести регіонах: Херсонському, Миколаївському, Одеському, Запорізькому, Дніпропетровському та Вінницькому. Офіційний сайт: http://tradeproject.com.ua.

Дослідження щодо ситуації у сфері виробництва та переробки овочів і фруктів в Україні тривало з жовтня по грудень 2020 р. у шести регіонах діяльності Проєкту. Опитано 176 виробників овочів і фруктів, а також 47 переробників цієї продукції.

 

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!