2020.08.20 – Херсонський регіон представлено на онлайн-форумі «Україна-Туреччина: нові можливості для співпраці»

Херсонська торгово-промислова палата представила свій регіон на онлайн-форумі «Україна-Туреччина: нові можливості для співпраці», що пройшов 20 серпня 2020 р. за участю керівництва ТПП України, заступників міністрів торгівлі та очільників дипломатичних місій обох країн, а також представників бізнесу.

Туреччина для України є не тільки стратегічним партнером, а й важливим ринком. Вже сьогодні вона посідає 4-те місце як покупець українських товарів.

Після пленарної частини відбулися засідання робочих груп у секторах: «Сільське господарство і харчова промисловість», «Енергетика» та «Інфраструктурні проєкти», в рамках яких компанії провели прямі переговори з потенційними партнерами.

Український бізнес мав можливість особисто познайомитись з очільниками міжнародних об'єднань і турецьких фірмам, отримати корисну інформацію щодо ринку Туреччини та контакти турецьких бізнес-організацій. Також учасники презентували продукцію чи послуги своїх компаній.

Серед перспективних напрямків українсько-турецької торгівлі – експорт зернових (борошно, крупи, пластівці, мюслі та ін.) та продукції тваринного походження (м’ясо та субпродукти свійської птиці, молочна продукція). В пріоритеті також співробітництво у сферах ветеринарії, карантину та захисту, рослинництва, селекції та охорони прав на сорти рослин, тваринництва, рибного господарства, науково-дослідної діяльності.

Довідка:

Республіка Туреччина посідає 4-те місце у ТОП-10 країн, куди активно експортується українська аграрна продукція, та 2-ге серед країн, з яких імпортує Україна.

У 2019 р. товарообіг між Україною та Туреччиною збільшився порівняно з минулим періодом на 22,3% і склав 4,973 млрд. дол. США.

Основними статтями експорту до Туреччини у 2019 р. були: чорні метали – 29,2%; зернові культури – 27,4%; насіння і плоди олійних рослин – 17,8%.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!