2021.10.07 – План розвитку морського порту Херсон представлено на конференції «New PORT UA»

Компанії-члени Херсонської ТПП – Херсонська філія ДП «АМПУ», ТОВ «Смарт-Мерітайм Груп» – долучилися до конференції «New PORT UA: Розвиток портової інфраструктури», що проходила 6-7 жовтня у Києві.

Як зазначив у своїй промові заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков, розвиток портів – один з пріоритетів у діяльності нинішнього складу міністерства. Морська галузь України потребує довгострокового планування. МІУ ставить собі на меті, насамперед, спрощення процедур будівництва, інвестування та фінансування інфраструктурних проєктів у портах.

В рамках конференції, начальник ХФ ДП «АМПУ» В’ячеслав Харкавенко презентував проєкт Плану розвитку морського порту Херсон на коротко-, середньо- та довгострокову перспективу (на 5, 10 та 25 років, відповідно).

За оперативною інформацією головної диспетчерської Херсонської філії ДП «АМПУ», в загальній структурі вантажів морського порту Херсон за період з січня по вересень 2021 р. експорт склав 1 197,94 тис.т, імпорт – 509,28 тис.т і каботаж – 195,35 тис.т. Лідируючі позиції у загальному обсязі вантажообігу залишаються за зерновими та продуктами їх перемолу (висівки пшеничні, шрот кормовий, ячмінь), паливом дизельним, металобрухтом, металопрокатом (сталь листова), а також до цього переліку додались будівельний пісок та цемент.

Виставки в Україні

Анонси

2021

Програма німецько-української кооперації “Fit for Partnership with Germany”. Приєднуйтеся!